+31 6 4687 21 32 info@kz-mamaswondertje.nl

Kraamzorg

 

 

Rond de 7e maand van de zwangerschap komt er een vast contactpersoon de intakegesprek voeren. Tijdens de intakegesprek worden alle wensen en verwachtingen opgesteld in een zorgplan. Zo weet de kraamverzorgende precies waar ze rekening mee moet houden tijdens de kraamweek. Ook worden de vragen beantwoord tijdens dit gesprek. Uw wensen en behoeften staan bij ons centraal! 

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeringen. Dit betekent dat u niets hoeft voor te schieten wij regelen dit direct met uw zorgverzekering! 

Hoeveel uur kraamzorg kan ik krijgen? 

Gemiddeld ontvangt een moeder 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Hierbij moet geteld worden vanaf de dag van bevalling. In sommige gevallen kunnen de uren veranderen bijvoorbeeld als er borstvoeding problemen zijn of je bent bevallen van een keizersnede. Dan kan er bij geïndiceerd  worden. Mocht je aantal dagen in het ziekenhuis of kraamhotel verblijven dan gaat het aantal uren omlaag.

Hoeveel eigen bijdrage moet ik betalen? 

Voor de kraamzorg geldt in 2018 een wettelijke eigen bijdrage van €4,30 per uur. Je hebt normaal gesproken recht op 49 uur hulp van de kraamverzorgster. Het is mogelijk dat je aanvullende verzekering de eigen bijdrage vergoedt. Informeer daarnaast altijd bij je zorgverzekering  welke kosten vergoed worden. Bel ons gerust voor vragen en/of adviezen m.b.t. uw verzekering.

 

Contact

+31 6 4687 21 32

info@kz-mamaswondertje.nl

Aanmelden

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Wij helpen je graag om van deze spannende tijd een heel bijzondere periode te maken.